Pár slov o mě

Jsem maminka malého ďáblíka Michálka a objevila jsem v sobě skrytou vášeň - čtení :)
Tento blog je o mém životě na mateřské a knihách.




Jsem i na facebooku: Čtení mezi plenkami

čtvrtek 1. března 2018

Virginia C. Andrewsová - Noční hlasy



     Christie slaví šestnácté narozeniny a všechno se zdá být zalité sluncem. Máma Dawn a táta Jimmy ji z celého srdce milují, má devítiletého brášku Jeffersona, ve škole skvělé výsledky a do toho je velmi nadaná ve hře na klavír. Mezi ní a bratrem jejího táty Jimmyho vzkvétá mladá láska, ačkoliv se tomu oba snaží bránit. Něco jí však přeci jen chybí - chce znát celou pravdu o minulosti své rodiny, protože cítí, že něco není úplně v pořádku.

     V den oslavy jí matka slíbí, že jí všechno poví a tak se Christie dozví pravdu o svém vlastním otci, kterým není Jimmy, nýbrž Michael Sutton, zpěvák, který tenkrát mladé Dawn úplně zamotal hlavu. Christie je ráda, že už ví to, co chtěla vědět a svůj den si nechce nechat vůbec nikým zkazit. To by se ale nesměla objevit teta Fern, Jimmyho mladší sestra, která žije poněkud divokým způsobem - hodně pije alkohol, střídá partnery a na škole má jeden problém za druhým. Na Christiině oslavě se opije a chová se nevhodně.

     Skončí víkend a Christie s Jeffersonem jdou opět do školy. Při příjezdu domů hotelovou limuzínou, kterou řídí Julius, hotelový řidič, uvidí v dálce stoupající dým a sevře se jim srdce. Když přijedou blíž, zjistí, že část hotelu je v plamenech vinou výbuchu starého kotle ve sklepě. Posléze se dozví, že ve sklepě zůstala Dawn s Jimmym a nepodařilo se je zachránit. Pro Christie i Jeffersona se zhroutil svět. Jejich poručníky se stal Dawnin bratr Philip se svou manželkou Betty Ann. Vlivem skutečností byla Christie nucena rychle dospět, stejně jako kdysi její maminka. 

     Se strýčkem Philipem a tetou Betty Ann není lehký život. Teta zařizuje v hotelu velké změny, které se Christie vůbec nelíbí, navíc se nepěkně chová k malému Jeffersonovi, který se snaží vyrovnat se ztrátou rodičů. Strýček Philip, který bezmezně miloval Dawn, se chová divně. Na Christie se dívá podivným způsobem, až ji to děsí. A jedné noci přijde ke Christie do pokoje a Christie znásilní. Právě tehdy se šestnáctiletá Christie rozhodne z hotelu utéct i se svým bratrem Jeffersonem. 





Kam se Christie rozhodne jet hledat útočiště? Pomůže jí její vlastní otec? Může se vůbec ještě něco pokazit víc, než už je?



A pak osud zasáhl znovu...




Kniha Noční hlasy je čtvrtým dílem pentalogie Svítání skvělé spisovatelky V. C. Andrewsové. Na tento díl jsem čekala půl roku a čekání se opět vyplatilo. Příběh je plný napětí, lásky, ale i smutku, tak, jak to mám ráda. Autorka dokáže čtenáři pořádně zamotat hlavu a přesně tak by to mělo být. Z knihy se budu opět nějakou dobu vzpamatovávat a těším se na poslední díl. Jediné, co mě mrzí je, že série má jen 5 dílů a vím, že budu dlouho hledat tak skvělé příběhy. 

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství MOBA.

Žádné komentáře:

Okomentovat