Pár slov o mě

Jsem maminka malého ďáblíka Michálka a objevila jsem v sobě skrytou vášeň - čtení :)
Tento blog je o mém životě na mateřské a knihách.




Jsem i na facebooku: Čtení mezi plenkami

čtvrtek 10. května 2018

A. Indridason - Vina


Už jste měli tu čest, seznámit se s vyšetřovatelem Erlendurem? Trochu podivínský, samotářský, ale s mozkem, který rozhodně umí. Ze svého dětství si nese trauma, které ho poznamenalo a jen tak někomu nevěří. Když je povolán k případu mrtvého muže, který utonul, zatím nic nenasvědčuje, že by to mohlo být jinak. Ale už na druhý pohled je zřejmé, že muž rozhodně neutonul. Někdo mu ke smrti pomohl a do vody se již dostal mrtvý. Zvláštností je, že jeho smrt nastala pádem z velké výšky, ale odkud spadl? Opodál se nachází pouze americká základna a tam jej nikdo nepostrádá. Nepostrádá jej vlastně nikdo, což dodává případu zvláštní příchuť.  
Spolu s vyšetřováním smrti bezejmenného muže, se Erlendur pouští do starého, 
nevyjasněného případu, kdy se ztratila osmnáctiletá studentka, ale její zmizení nikdy vysvětleno nebylo.



Co skrývají zdi vojenské základny, tolik nenáviděné místními obyvateli? Kdo v sobě nosí tajemství, jenž nemají být vyslovena nahlas? A kdo je mrtvý muž, který našel smrt na islandském poloostrově Reykjanes?



Pokud máte rádi klasické detektivky, které plují v celkem poklidných vodách, nenechte si Vinu ujít. Pokud vám nevadí přeskakování mezi starým, dávno zašlým případem a novodobou vraždou, je tato kniha pro vás přesně to pravé. Celá kniha je napsána velmi sympaticky, podivínského hlavního hrdinu si zamilujete právě pro jeho zvláštnost.
Vina je jednou z knih ze série Eklandur a rozhodně se dalším případům tohoto detektiva bránit nebudu, právě naopak.
Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství MOBA.

Žádné komentáře:

Okomentovat