Pár slov o mě

Jsem maminka malého ďáblíka Michálka a objevila jsem v sobě skrytou vášeň - čtení :)
Tento blog je o mém životě na mateřské a knihách.




Jsem i na facebooku: Čtení mezi plenkami

pondělí 17. dubna 2017

Virginia C. Andrewsová - Tajemství rána

 

     Dawn nikdy nevedla lehký život. Nejdříve žila v chudé rodině, která však nebyla její vlastní rodinou a když zemřela žena, kterou celý život považovala za svou matku, vše vyplulo na povrch. O tom, jaký život vedla před a po zjištění o svém skutečném původu se dočtete v prvním díle ságy rodu Cutlerových - Svítání (recenze zde).

     Babička Cutlerová poslala Dawn do New Yorku studovat zpěv na slavnou konzervatoř. Při svém příjezdu se setkává s Agnes, majitelkou internátu, ve kterém má bydlet. Ta jí hned vysvětlila řád a pravidla, která jsou nutná dodržovat po celou dobu pobytu. Jednala s Dawn velmi odměřeně - není se čemu divit, vzhledem k dopisu, který jí poslala babička Cutlerová, aby svou vnučku pošpinila. Když se Dawn ubytuje ve svém pokoji, seznamuje se se svou spolubydlící Trishou, ze které se brzy stane její nejlepší kamarádka. Svěřila se Trishe o tom, jaký vedla dřív život a že dodnes neví, kdo je vlastně jejím skutečným otcem. I když hovořila s matkou, ze které se to snažila dostat, nikdy se jí to nepodařilo.
   
     Dawn oplývala skutečným talentem a tak není divu, že se dostává po školním konkurzu pod křídla operní hvězdy Michaela Suttona, který na konzervatoři vyučuje zpěv. Do jeho třídy však mělo šanci vstoupit pouze 6 vyvolených, které si Michael sám vybírá podle toho, jak velký mají talent.

     Mezi Michaelem a Dawn vzniká zakázaný vztah plný vášně. Slibují si lásku na celý život a Dawn otěhotní. Jenže Michael se jakoby vypaří a nenechá po sobě jediný vzkaz. Dawn, která je zcela odevzdaná citům, které k Michaelovi chová, se ho vydá hledat. Zabrání jí v tom nehoda, při které ji srazí auto a ona se probere v nemocnici až o 4 dny později.

     Do nemocnice ji kromě Trishi přijde navštívit i babička Cutlerová. Ne proto, že by o ni měla starost, ale proto, aby jí sdělila, že její studium na konzervatoři končí a posílá ji ke své sestře Emily do Lučin, kde má Dawn strávit celý zbytek těhotenství. 

     Slečna Emily, jak ji musela Dawn oslovovat, je doslova tyranka. Zachází s těhotnou Dawn opravdu příšerně. Nutí ji celé dny tvrdě pracovat, nechává ji spát v místnosti bez oken, dovolí jí teplou koupel jen jednou týdně a to vše i přesto nebo snad hlavně proto, že čeká nemanželské dítě, což je pro Emily naprosto neodpustitelný hřích.




     Vydrží Dawn všechny útrapy, které jí osud (nebo spíš babička Cutlerová) přichystá? Zvládne donosit a porodit zdravé dítě? A co její biologický otec, pozná ho někdy?


''A co když je všechno jinak...''


 Tajemství rána je druhým dílem pentalogie Svítání. Na knihu jsem se velice těšila, protože po přečtení prvního dílu jsem byla zvědavá, jak se všechno bude dále vyvíjet. Dočkala jsem se a nelituji jediný okamžik strávený s touto knihou v ruce. Příběh je velice čtivý a rozhodně si zaslouží vaši pozornost. Celý děj je jedno velké napětí a ten otevřený konec...
 Doufám, že budu mít příležitost přečíst a recenzovat i další díly pentalogie Svítání, neboť styl psaní V. C. Andrewsové je natolik poutavý, že by pro mne byla skoro až tragédie, kdybych nepřečetla všechny příběhy ze ságy rodu Cutlerových. Knihu jen a jen doporučuji, nenudila jsem se ani vteřinu a těším se na další díl. 

Za recenzní výtisk moc děkuji nakladatelství MOBA.

Žádné komentáře:

Okomentovat